Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

KASKO maddi ve manevi koruma klozları ile sizi koruma altına alan bir sigorta sistemidir. Birçoğumuz KASKO tekliflerini sadece poliçenin maliyetini değerlendirerek KASKO yaptırıyor. Aslında bu yöntem doğru değildir. Peki KASKO yaptırırken nelere dikkat edilmelidir. Yazarımız sizin için araştırdı:

1-    KASKO nedir? KASKO ile hangi anlaşmazlıklara çözüm sağlanıyor? Trafik sigortasından KASKO’nun farkları nedir?  Bu soruların cevaplarını mutlaka edinin ve KASKO yaptırırken içinizde neden yaptırıyorum gibi bir soru cevapsız kalmasın. (Link 1. Bölüm)

2-   KASKO yaptırmaya ikna olduğunuzda aracınızın KASKO değerini öğrenin. (LİNK)

3-   Farklı sigortacılardan teklif alın. (Link)

4-   Teklifleri inceleyin. (ÖRNEK bir sigorta teklifi)

5-   Her bir koruma klozunun teminatını inceleyin.

6-   İhtiyarı mali sorumluluk limitlerinizi inceleyin. Bu limit bir kaza anında karşı tarafa verdiğiniz ve trafik sigortası kapsamında olmayan ya da limitlerini aşan hasarlar için bir limit belirler.

7-   Farklı sigorta şirketlerinin farklı uygulamaları konusunda bilgi edinin. Örneğin bazı firmalar yılda bir kez mini onarım (Link)  paketi sunmaktadır. Farklı firmalar yılda bir kez orijinal cam değişimini karşılamaktadırlar. Bazısı bu değişim için fark ücreti istemektedir. Bazı firmalar hasar durumda kendi anlaşmalı servislerinde aracınızı yaptırmanız durumunda hasarsızlık indiriminizi bozmamaktadırlar. Ancak, bu durumlarda orijinal parça garantisi verilmemektedir.

8-   Aklınıza gelen tüm soruları sigortacınıza sorun. (Link: sorularınızı biz cevaplayalım?)

9-   Şirkete karar verdi iseniz son olarak aracınızın bilgilerini kontrol edin. (Hangi bilgiler kontrol edilmelidir? Link)

Aracınıza sonradan monte edilen ve orijinal donanımda olmayan parçalar için sigorta şirketinden teklif alın. Örneğin; sonradan taktırılan teyp, ekran vb. detaylar. Bunları beyan etmez iseniz olası bir hırsızlıkta sigorta şirketiniz tarafından karşılanmayacaktır.

ÖNEMLİ NOKTALAR:

  • Araca bir yıl süre ile yapılan kasko sigortalarında, başlangıçta tespit edilen sigorta bedellerinin enflasyon nedeniyle yıl içerisinde piyasa değerinin altına düşmemesi için enflasyon korunma teminatı verilerek aracın değeri korunmaktadır.
  • Sigorta kapsamı dışındaki zararlar, ek sözleşme ile teminat kapsamı içine alınabilir. Bu kapsam içine alınabilecek teminatlara örnekler şunlardır:
    • Grev, lokavt, kargaşalık ile halk hareketleri ve bunları önlemek ve etkilerini azaltmak üzere yetkili organlar tarafından yapılan müdahalelerin sonucunda meydana gelebilecek zararlar.
    • Terörist eylemler ve bu eylemlerden doğan sabotajlar nedeniyle meydana gelen zararlar.
    • Sel ve su baskın ile meydana gelebilecek zararlar.
    • Deprem veya yanardağ püskürmesi ile meydana gelen zararlar.
    • Taşıtta sigara benzeri maddelerin teması ile meydana gelebilecek yangın dışındaki zararlar.
    • Yetkili olamayan kişilerce çekilen araçlarda meydana a gelen zararlar.
    • Taşıta gelen zarardan dolayı oluşan maddi kayıplar
  • Mutlaka farklı şirketlerden teklif alın. Aklınıza takılan soruları sigortacınıza sorun.
  • Mağdur olmamak için teklifleri iyi inceleyin.
  • Aracınızın değerini ve sigorta bilgilerini kontrol edin.
(Visited 66 times, 1 visits today)

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir